Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. szeptember 3., csütörtök

Tejszínes-mézes-mustáros csirkefalatok

Hozzávalók:
60 dkg csirkehús (lehet mell, vagy combfilé)
3 dl főzőtejszín
2 ek. méz
2-3 ek. mustár
1 fej hagyma
2-3 ek olaj
1 kk. őrölt bors
ételízesítő vagy só
Elkészítés:
A húst egyforma kockákra vágjuk, majd félretesszük. A hagymát apróra kockázzuk, és olajon kicsit megpároljuk. Hogy ez könnyebben menjen, szórjunk rá egy csipetnyi sót. Ha már puhul, akkor tegyük rá a húskockákat, és addig süssük nagy lángon, míg a csirke kifehéredik, kap egy külső burkot. Ekkor megszórjuk ételízesítővel és frissen őrölt borssal. Annyi vizet öntünk rá, amennyiben szépen megpárolódik. Közben egy tálba beleöntjük a tejszínt, a mézet és a mustárt. Habverővel keverjük simára, és kóstoljuk meg. Egy pikáns mártást kell kapnunk, ami mindamellett, hogy a tejszíntől selymes, egyformán kiadja a méz és a mustár ízét is. Ha sikerült eltalálnunk a megfelelő kombinációt, akkor nézzük meg, puha-e már a hús. Amennyiben igen, akkor vegyük feljebb alatta a lángot, és a lé nagy részét süssük el. Öntsük fel az ízesített tejszínnel, és keverjük át jól, hogy minden csirkefalatot bevonjon a mártás. Addig főzzük míg sűrű szaftot nem kapunk. Ha esetleg több lett a tejszín, és nem akar besűrűsödni, akkor megszórhatjuk egy kávéskanálnyi finomliszttel vagy étkezési keményítővel. Párolt rizzsel kínáljuk.




Aki olvassa a receptjeimet, az már ismer annyira, hogy tudja, leggyakrabban csirkéből készült ételek kerülnek az asztalunkra. Mindig ugyanazt főzni azonban unalmas, ezért időnként megpróbálok kitalálni valami újat. Most ezt a verziót készítettem el, jelentem a családnál jól vizsgázott! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése