2015. szeptember 18., péntek

Túrókrémes palacsinta

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
3 db tojás
2 ek. cukor
csipet só
4,5 dl tej
3 dl víz (nem kell buborékos)
0,75 dl olaj
Töltelék:
30 dkg túró
1 db tojás
cukor ízlés szerint
1/2 citrom reszelt héja
2 ek. tejszín
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütöm, és a cukorral, sóval habosra keverem. Mehet bele a tej, a víz és az olaj is. Belekanalazom a lisztet, és közben fakanállal kevergetem, hogy ne maradjanak nagy csomók benne. Nem kell pihentetni, azonnal süthető. Bár tapadásmentes a serpenyőm, én azért az első palacsinta alá egy ecsettel kiolajozom. Utána már nem szükséges, hiszen a masszában van olaj elég. Miután kisültek a palacsinták, letakarom és félre teszem őket addig, míg a tölteléket összedolgozom. A hozzávalókat mind egy tálba mérem, és botmixerrel krémesre keverem. Aki szereti, az tehet bele mazsolát is. Ezzel a túrókrémmel töltöm meg a palacsintákat. feltekerem, és már lehet is enni.




Egy finom gulyáslevest terveztem mára, ami után nem is kell több vagy jobb, mint egy palacsinta. Többféle módon kevertem már be az alapot, de azt hiszem ez a mostani jött be leginkább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése