Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. szeptember 18., péntek

Túrókrémes palacsinta

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
3 db tojás
2 ek. cukor
csipet só
4,5 dl tej
3 dl víz (nem kell buborékos)
0,75 dl olaj
Töltelék:
30 dkg túró
1 db tojás
cukor ízlés szerint
1/2 citrom reszelt héja
2 ek. tejszín
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütöm, és a cukorral, sóval habosra keverem. Mehet bele a tej, a víz és az olaj is. Belekanalazom a lisztet, és közben fakanállal kevergetem, hogy ne maradjanak nagy csomók benne. Nem kell pihentetni, azonnal süthető. Bár tapadásmentes a serpenyőm, én azért az első palacsinta alá egy ecsettel kiolajozom. Utána már nem szükséges, hiszen a masszában van olaj elég. Miután kisültek a palacsinták, letakarom és félre teszem őket addig, míg a tölteléket összedolgozom. A hozzávalókat mind egy tálba mérem, és botmixerrel krémesre keverem. Aki szereti, az tehet bele mazsolát is. Ezzel a túrókrémmel töltöm meg a palacsintákat. feltekerem, és már lehet is enni.




Egy finom gulyáslevest terveztem mára, ami után nem is kell több vagy jobb, mint egy palacsinta. Többféle módon kevertem már be az alapot, de azt hiszem ez a mostani jött be leginkább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése