Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. november 7., szombat

Édes-savanyú csirkemellcsíkok zöldségesen

Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
1 kis doboz ananászbefőtt
2-3 ek olaj
25 dkg kínai zöldségkeverék (fagyasztott, én általában a Lidlben veszem)
1 ek almaecet
2-3 ek. szójaszósz (szintén Lidlben veszem)
2 tk. cukor
2 púpozott tk. étkezési keményítő
2 ek. ketchup
csipet só
(aki szereti, az reszelhet bele pici gyömbért is)
+ köretnek párolt rizs
Elkészítés:
A csirkemell filét csíkokra vágom. A wokot felmelegítem, ha a tenyeremet felé tartva érzem a melegét, akkor belelöttyintem az olajat, és rádobom a húst. Fa lapáttal kevergetem, míg kifehéredik, majd hozzáöntöm a fagyasztott zöldségkeveréket. Csipet sóval megszórom, és lefedem pár percre. Amíg puhulnak a hozzávalók, addig kikeverem a mártást. A szójaszószt, a ketchupot, a cukrot, étkezési keményítőt és az ecetet egy kis tálkában nagyon jól elkeverem, kb. két decinyi ananász lével, hogy sima legyen. Megkóstolom, akkor jó, ha mindenből érzek benne egy kicsit, de az ízek nem nyomják el egymást. Lehet az összetevők mennyiségén variálni, kinek-kinek ízlése szerint. Leveszem a fedést a wokról, nagyobbra veszem a lángot, hogy a keletkezett folyadékot elfőhesse, piruljanak picit a dolgok. Figyelni kell rá, mert nagyon gyorsan végbe megy ez a folyamat. Hozzáteszem közben a felkockázott ananász befőttet (annyit amennyit szeretünk benne)majd ráöntöm a kikevert mártást. 3-4 perc alatt jól összeforgatom, összemelegítem, és már lehet is párolt rizzsel tálalni.




Nem túl sok olyan "nemzeti ételt" ismerek, ami ennyire megmozgatta volna a magyar emberek fantáziáját, mint a kínai kaja. Persze ez nem is csoda, hiszen egészen szép számmal vannak már nálunk éttermek, kifőzdék, ahol a nap minden szakában lehet különböző kínai ételeket fogyasztani. Nálunk leginkább az édes-savanyú ízkombináció jött be, mert a férjem nem szereti a csípős dolgokat. Ez az egytál étel pedig azért is szenzációs, mert bár leírva talán hosszúnak tűnik, de elkészíteni nagyon gyorsan el lehet. Gyakorlatilag mire a rizs megpárolódik és ehetőre hül, már lehet is rá kanalazni a szószos csirkecsíkokat.

3 megjegyzés:

  1. Tuti finom!:) Én is szeretem a kínai ételeket:)
    Most ugyan, az étkezési szokásomba jobban passzolna dupla mennyiségű zöldséges feltéttel és fele mennyiségű rizzsel.

    VálaszTörlés