Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. november 19., csütörtök

Kavart túrós

Hozzávalók:
50 dkg túró
30 dkg finomliszt
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja és kicsavart leve
3 db tojás
1 cs. sütőpor
5 dkg csokidara
1 dl tej
1,5 dl olaj
csipet só
+ tetejére porcukor
Elkészítés:
Nagyon egyszerű és gyors folyamat. Egy tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, tejet és olajat, majd habosra keverjük. Mehet hozzá a citrom reszelt héja és leve, majd kanalanként a liszt és a sütőpor, végül beleforgatjuk a túrót és a csokidarát. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe (nekem 25x35) kanalazzuk a masszát, és előmelegített sütőben közepesnél kicsit gyengébb lángon 30-35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk és tálaláskor megszórjuk porcukorral.



Az egyik kedvenc üzletemben tegnap nagyon akciósan vettem kétszer fél kiló  túrót. Bence kérésére ma az egyik adagból ezt a gyors  süteményt kavartam, sütöttem. A receptet valamikor régen itt a neten találtam, tehát nem az én fejemből pattant ki sajnos, de az eredeti helyét már nem tudom megmondani. De a lényegen ez mit sem változtat. A süti gyors és finom, felvehetitek bátran a kipróbálandók listájára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése