Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. november 25., szerda

Magos zabkeksz

Hozzávalók:
25 dkg zabpehely (legjobb az apró szemű, de ha nincs, jó a sima is)
4 dkg olvasztott margarin
2 db tojás
1 ek. tejföl
1 tk só
10 dkg vegyes mag (lenmag, szezámmag, szotyi...)
1 tk. sütőpor
1 ek. liszt
Elkészítés:
A zabpelyhet egy tálba öntjük, és két kezünk között kicsit morzsolgatjuk, hogy lisztesebb legyen, kicsit megtörjön. Utána hozzámérjük a sót, sütőport, magokat. Belekanalazzuk a tejfölt, hozzá öntjük a felvert tojásokat és az olvasztott margarint. Kézzel alaposan összedolgozzuk. Sütőpapíros tepsit készítünk elő. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, ellapítjuk és a tepsire pakoljuk. Előmelegített sütőben jó tíz perc elég neki. Érdemes figyelgetni, egyrészt mert sütőfüggő, másrészt mert el kell találni azt a pillanatot, amikor már megsült, de még nem nagyon szárad ki. Tudom, ez most bonyolult mondat volt, de látni lehet a tallérok alján ha már pirulnak szépen.




Nem eszek kenyeret már jó ideje. De akartam valami gabonában dús kekszet, ami az emésztésnek is jót tesz, és néha el lehet nassolni egy-egy bögre tejjel, teával. Kicsit száraz keksz, hiszen minimális benne a zsiradék, de a magoktól, zabtól kellemes ízű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése