Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. november 7., szombat

Sajtos-magvas falaták

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
20 dkg margarin
12 dkg sajt reszelve
8 dkg apró mag (lenmag, szezámmag, napraforgó)
1 tk. cukor
2 tk. só
2,5 dl víz
+ kenéshez 1 db felvert tojás
Elkészítés:
Tálba mérjük a lisztet, rákockázzuk a margarint, és két kezünk között elmorzsoljuk benne. Hozzá adjuk a magokat, a reszelt sajtot, a sütőport, ót és cukrot. A vizet ne egyszerre öntsük bele, hanem adagolva, s meglátjuk, mennyit vesz fel ahhoz, hogy rugalmas tészta kerekedjen belőle. Ez elsősorban a liszt milyenségétől, minőségétől függ. Nekem belement az összes víz, de lehet, hogy másnak kicsit több, vagy kevesebb kell majd. Mindenesetre az összeállított tésztát letakarjuk, és fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Utána átgyúrjuk, fél centi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire pakoljuk, megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőbe téve kb. 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. Mint minden, ez is sütőfüggő, érdemes ránézni.




Bevallom, mindig jobban szerettem a sós kekszeket, mint az édes süteményeket. S ha még egy kis magkeverék is fellelhető a hozzávalók közözz, teljesen elveszek tőle :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése