2015. november 20., péntek

Túrótorta (nem kell sütni)

Hozzávalók:
50 dkg túró
20 dkg porcukor
1,5 dl tejszín (jó a tej is helyette)
3 ek. tejföl
12,5 dkg margarin felolvasztva
3 púpos tk. étkezési zselatin
1 db citrom reszelt héja és kicsavart leve
+ 2 cs. tortazselé, amihez én 3 ek. cukrot tettem
és valamilyen gyümölcs
Elkészítés:
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, az olvasztott margarint, a citrom héját és levét, valamint a porcukrot. Összekeverjük. A tejszínt egy kis lábosba öntjük, jól felmelegítjük, de nem kell forralni. Közben a zselatint elkeverjük kevés vízben, majd a forró tejhez öntjük és simára dolgozzuk. Mehet a túróhoz. Alaposan kavarjuk át. Ha nem elég sima, nagyobb túrógöcsörtök vannak benne, érdemes egy botmixerrel átfutni rajta. Aztán egy  18 cm-es kapcsos tortaformát kenjünk ki picike margarinnal, és kanalazzuk bele a túrós masszát. Simítsuk el szépen a tetejét, aztán tegyük be a hűtőbe kb. 15 percre, hogy a zselatin egy kicsit megkösse a túrót. A két csomag tortazseléhez adjuk hozzá a cukrot és fél liternyi vizet. Forraljuk fel kevergetve, majd 2-3 percig hagyjuk hűlni. A torta tetejét rakjuk ki gyümölcsökkel, majd merjük rá a zselatint. mehet a hűtőbe 2-3 órára, hogy tökéletesen megdermedjen.




A leírás eredeti verzióját itt a neten találtam, de ha megfeszülök sem tudom, hogy pontosan hol, ezért a kitalálójától elnézést kérek! De ígérem, nagy tisztelettel gondolok majd rá, mikor eszem a tortácskát :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése