Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. december 11., péntek

Csokis mogyorós fenyőcske

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
15 dkg pörkölt,sótlan mogyoró
15 dkg porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 db kisebb tojás
10 dkg margarin
1 db narancs
+ csokibevonó
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk és belekockázzuk a margarint. Két kezünk között morzsolgatva eldolgozzuk. Ezután apróra daráljuk a mogyorót,és a lisztes keverékhez adjuk a porcukorral, sütőporral együtt. A narancsot jól megmossuk, megtöröljük és a héját lereszeljük, ez kell a kekszünkhöz. Mehet bele a két tojás is, és kézzel alaposan összedolgozzuk a tésztát. 1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni, majd  enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk és 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Fenyőfa kiszúróval szaggatjuk (persze lehet más figura is) és sütőpapíros tepsire pakolva előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Nézzünk rá, nehogy megégjen. Ha picit barnul a  széle, már ki lehet szedni. Várjuk meg, míg teljesen kihűl minden darab. Aztán olvasszuk fel a bevonót, és kenjünk le vele minden kekszet. Díszíthetjük cukordarával, drazséval is. Nekem ebből az adagból 60 darab kis fenyőm lett.




Lassan beérünk a hajrá időszakában, már két hét sincsen karácsonyig. Ma megsütöttem ezt a mogyorós csokis kekszet, ami ízre nekem nagyon tetszik. Itt a neten találtam az eredeti leírást,de menet közben kiderült, hogy nem csak az ízvilágán, de a mennyiségen is kell kicsit változtatni, így azt hiszem mondhatom, félig saját találmány :-) Már kibélelt fém dobozban várják, hogy az ünnepen tálra kerüljenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése