Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. december 25., péntek

Gyümölcsös -mézes csirkecombok

Hozzávalók:
4 db kisebb csirkecomb
10 dkg aszaltszilva
2 ek. méz
2 db narancs
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az egyik narancsot kifacsarjuk, és a levében elkeverjük a két kanálnyi mézet. A combokat sózzuk, borsozzuk, és sütőtálba rakjuk. Meglocsoljuk a mézes narancslé felével, majd fóliával letakarva fél órát pároljuk a sütőben. Levesszük a takarást, mellé szórjuk az aszaltszilvát, és a másik narancsot, melyet idő közben gerezdekre vágtunk. Vissza toljuk a sütőbe, és közepes lángon készre sütjük. Míg kellően megpuhul, megpirul néhányszor a maradék narancsos lével meglocsolgatjuk. Hagyjuk, hogy a lé egy részét elpárologtassa, de azért maradjon valami belőle, mert akár párolt rizst, akár krumplipürét kínálunk mellé, finoman meg lehet vele locsolgatni.





Ezt a receptet a nosaltyn találtam, az eredeti leírás fokhagymát is tartalmazott, amit én kihagytam. Elsőre furcsán nézegette a férjem a sültes tálat, aztán persze pont ő volt az, aki másodszor is szedett a gyümölcsös csirkecombokból :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése