2015. december 12., szombat

Mogyorós brokkolisaláta

Hozzávalók:
40 dkg brokkolirózsa (én mindig fagyasztottat veszek)
1 fej lilahagyma
1 kisebb paradicsom
5 dkg pörkölt, de nem sós mogyoró
3 dl tejföl
3 ek. majonéz
2 tk. mustár
1 kk. citromlé
só,őröltbors ízlés szerint
Elkészítés:
A brokkolit lobogó sós vízbe tesszük, és pár perc alatt készre főzzük. Nem kell teljesen szétfőzni, most nem leves, hanem saláta lesz belőle, tehát szerencsés, ha van még mire harapni, vagyis kicsit ress marad a zöldség. Hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. Elkészítjük a tartármártást. Ehhez egy tálkába belekanalazzuk a tejfölt, a majonézt, a citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot. Alaposan kikeverjük. Kóstolás után aki úgy érzi, picike cukrot is tehet bele. A lilahagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a tartármártáshoz adjuk. A mogyorót vagy gépi aprítóval zúzzuk meg kicsit, vagy széles pengéjű késsel. Mehet a mártáshoz, csak úgy, mint a csíkokra vágott paradicsom hús is. A belsejét érdemes kiszedni, hogy ne áztassa el a salátát. Kidobni persze nem kell, kis dobozba zárva akár a fagyasztóban is kivárja, míg egyszer pörköltet főzünk, aminek remek ízesítője lesz majd. Ha már minden a tálban van, akkor jöhet a brokkoli is, és óvatosan forgassuk össze a salátánkat. Tetejét díszíthetjük paradicsommal, brokkolirózsával vagy egy kis maradék mogyoróval. Érdemes egy időre hűtőbe tenni, mielőtt fogyasztanánk.




A brokkoli imádat nálunk nem hagy alább. Így ma egy újabb saláta verziót készítettem. Azt hiszem ezt is szeretni fogjuk :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése