Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. január 24., vasárnap

Sajtos tallér

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
12,5 dkg margarin (vagy 10 dkg zsír)
1 tk. só
2 db kisebb tojás
1 dl tejföl
10 g sütőpor
10 dkg reszelt sajt
(+ opcionálisan tehető bele köménymag, esetleg chillipehely, fokhagymapor, őrölt bors..)

Elkészítés: A lisztet egy tálba szitáljuk, és elmorzsoljuk benne a margarint. Mehet a tálba a reszelt sajt, a sütőpor, az enyhén felvert két tojás, a só és a tejföl. alaposan dolgozzuk össze. Nekem elég kemény volt a tészta, egy pár korty tejjel lazítottam kényelmesen gyúrhatóvá. Utána már nem is marad más tennivalónk, minthogy egyforma kis gombócokat formázzunk a masszából. A nagyságnál elsősorban a sütőnk mérete a mérvadó. Az enyém 18 cm-es elektromos ostyasütő, de mivel kicsi tallérokra vágytam, így jókora cseresznye nagyságú golyókat formáztam, ezekből egyszerre három fér el kényelmesen a sütőben. Amit előmelegítettem, és mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül sütni kezdtem benne a tallérokat.
Ebből az adagból kb. 55 ropogós tallért sütöttem.


Köszönet a receptért Ria mamának! Először nála ettem ilyen kis finom sajtos tallérokat, s most, amikor a férjem meglepett egy elektromos sütővel, rögtön neki írtam, hogy ossza meg velem a receptet. Ma délután pedig Bencével neki is láttunk az alkotásnak. Én csak sajtos verziót terveztem, de Bence a végén egy adag tésztába chillipelyhet dolgozott, egy másikat pedig olaszos fűszerkeverékkel bolondított meg. Mindegyik változat finomra sikerült!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése