Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. február 28., vasárnap

Gyors piskóta csokimázzal

Hozzávalók:
4 db tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
lekvár ízlés szerint (nálunk most csokis meggy)
tortabevonó
Elkészítés:
Egy tálkába ütjük a tojásokat, nem kell szétválasztani őket. Hozzá kanalazzuk a cukrot, és gépi habverővel szép fényesre keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és azzal is összedolgozzuk. Sütőpapírt teszünk egy kis tepsibe (ha tortaformát használunk, akkor a 18 cm-esbe tökéletes)és belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsül. Nem lesz vastag ha tepsibe sütjük, csak jó 1cm- es. Kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Szemmértékkel kettévágjuk a felénél, és az egyik darabot megkenjük lekvárral, a másikkal betakarjuk. Jöhet a csokimáz. Pihen egy órát, míg kicsit átpuhul, és lehet enni.




Pofon egyszerű az egész, leginkább magam miatt tettem be a blogba, mert nagyon finom babapiskóta jellegűre sikerült ez a tészta. Nem kell bele sütőpor, nem felejtkeztem meg róla. Természetesen az adagokat lehet duplázni, de a két fiúnak ma délután tökéletesen elég volt ennyi nassolnivaló!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése