Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. február 6., szombat

Zabpelyhes kenyérke

Hozzávalók:
10 dkg zabpehely( turmixal pár perc alatt lisztet varázsoltam belőle)
5 dkg búzakorpa
30 dkg finomliszt
3 dl kézmeleg víz
1 cs. szárított élesztő
1 tk. só
1 kk. cukor
30 ml olaj
Elkészítés:
Nálam most is a kenyérsütő volt a nyerő. Először az olajat, a vizet, majd a száraz hozzávalókat pakoltam bele, és elindítottam a dagasztás programot. Amikor szép fényesre kidolgozta, akkor kikapcsoltam, és egy enyhén lisztezett tálba átettem a tésztagolyót. Frissen tartó fóliával jól letakartam, és az egyenletes meleget biztosító mikróba tettem kelni a kenyéralapot. Kb. 40 percet töltött ott, ekkor már nagysága a duplájára nőtt. Lisztezett felületen átgyúrtam kicsit, kinyútottam, majd feltekertem hosszúkás formára, és az előzőleg kivajazott formába tettem. Begyújtottam a sütőt, s míg az jó negyed órán át bemelegedett, addig a tetejére tettem letakarva a kenyeret, hogy megkeljen újra egy kicsit. Szépen kitöltötte a formát, s mielőtt bedugtam volna a sütőbe, lekentem kis vízzel, és megszórtam kevés zabpehellyel. Jó 30 perc kellett neki, míg rendesen megsült. Kiborítottam a formából és megkocogtattam. Kongó hangot hallatott, tehát átsült a belseje is.



A minap egyik kedves konyhatündér társam gyönyörű kenyérkét sütött. Tőle kaptam kedvet és alapgondolatot erre a kísérletre, felhasználva vele a konyhapolcon találta maradék korpát és zabpelyhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése