2016. március 26., szombat

Grízes-kókuszos kocka

Hozzávalók:
3 db tojás
10 dkg finomliszt
2 ek. natúr kakaópor
10 dkg cukor
Krémhez:
5 dl tej
2 cs. vaníliás cukor
5 dkg cukor
10 dkg búzadara
10 dkg kókuszreszelék
+ tetejére eredetileg csokimáz
Elkészítés:
A három tojást egy tálba ütjük, és a cukorral fényes fehérre keverjük. beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet, eldolgozzuk, és egy sütőpapíros tepsiben 1 cm vastagra elterítjük. (nem lesz túl nagy adag) Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Közben egy lábosba öntjük a tejet, belemérjük a cukrokat. Elkeverjük, majd mehet bele a gríz és a kókusz. Lángra téve, folyamatosan kevergetve egy sűrű, de kenhető krémet főzünk belőle. Ha készen van, akkor félretesszük, és a kakaós tésztalapot középen kettévágjuk. Így a kb. A/4 méretből lesz két darab A/5 darabunk. Tehát nem az 1 cm-es vastagságot kell feleznünk, hanem magát a tésztalapot a közepén két egyforma részre osztani. Tálcára tesszük, és az első tésztalapra ráhalmozzuk a krém felét. Elsimítjuk, jöhet a másik tésztalap, majd a maradék krém. Az eredeti recept szerint most egy csokimáz zárná a sort, de én egy kis bolondos húsvétot vittem a dologba, így ételfestékkel megszinezett kókuszt szórtam rá fűnek, néhány kis cukorvirággal. Hagyjuk pár órát állni, aztán kockákra vágva kínálhatjuk.





Nagyon hamar elkészíthető, és egyáltalán nem drága sütemény. Egyetlen hátránya, hogy nem túl nagy, de tudjuk, a jóból csak keveset mérnek :-)
A receptet egy falinaptárban találtam, illetve a barátnőm találta, akinek ezer köszönet ezúton is érte! :-)

1 megjegyzés: