2016. március 12., szombat

Üde krumplisaláta

Hozzávalók:
1 kg apró szemű krumpli
1 marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
3-4 fej hónapos retek
1/2 cs. medvehagyma
1 fej lilahagyma
2 dl majonéz
3 dl natúr joghurt
1 tk. porcukor
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
1/2 narancs leve
Elkészítés:
Azzal kezdjük, hogy a jól megmosott krumplit odatesszük főni. Míg megpuhul annyira, hogy belemenjen a villa, addig lesz időnk minden másra. Megtisztítjuk és hajszál vékonyra gyaluljuk a lilahagymát, így daraboljuk a retket is. Egy tálba tesszük, és pici sóval megszórva összekeverjük. A medvehagymát jól megmossuk, lecsöpögtettjük, és szintén a lehető legvékonyabbra vagdaljuk. A borsót mikróban 5-6 perc alatt megpároljuk. Egy salátás tálban összeállítjuk az alapot. Belekanalazzuk a joghurtot, majonézt, hozzáfacsarjuk a narancs levét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk porcukorral. Alaposan kikeverjük és megkóstoljuk. Fontos, hogy az ízek harmóniában legyenek, egyik se nyomja el a másikat. Ha szükség van még édesítésre, sóra vagy savanyításra, most pótoljuk. Beletesszük a hagymát, medvehagymát, retket is. Ezek sótartalma még dob rajta egy kicsit, de a krumpli só nélkül főtt, és ha még melegen belekarikázzuk, akkor sok ízt, nedvességet felvesz majd a salátaalapból. Mehet hozzá a borsó is. Nincs más dolgunk, mint összekeverni, és hagyni 1-2 órát pihenni. Finom salátát készítettünk! :-)



Igen, ma megint egy olyan hétvége van, amikor szeretett keresztlánykám jön hozzánk vendégségbe. S ha már annyira szereti a salátáimat, ez kötelez is valamire, vagyis kétszer ugyanazt az ízt még nem kínáltam neki. Ez a mai találmány, remélem szivesen fogyasztja majd! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése