Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. március 2., szerda

Vörösboros kacsazúza

Hozzávalók:
1 kg kacsa zúza
5 dkg kolozsvári szalonna
 1 jó nagy fej hagyma
3 duci gerezd fokhagyma
1 kisebb paradicsom
1/2 zöldpaprika (télen ezek helyett üveges lecsó)
3-4 dl vörösbor
frissen őrölt bors
fűszerpaprika
ételízesítő/só ízlés szerint
Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Amikor már elég zsiradékot enged magából, akkor rádobjuk a közben apróra kockázott hagymát és fokhagymát. Nem kell nagyon lepirítani, csak jól megfuttatjuk rajta. Megszórjuk a fűszerpaprikával,m gyors mozdulatokkal átkeverjük, majd egy korty vizet öntünk rá, meg ne égjen a fűszer. Mehet bele a felcsíkozott paprika, paradicsom, vagy szezonon kívül egy jó nagy kanál lecsó. Kicsit összeforraljuk, és rátesszük a zúzát. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, ételízesítővel, és felöntjük a vörösborral. Lényeg, hogy ellepje, hiszen a zúza elég nehezen puhul meg, ha kukta nélkül lábosban főzzük. Lefedjük, és alkalmanként megkeverve adunk neki egy bő órát. Mire a zúza megpuhul, sűrű, krémes lesz a szaft is alatta. Alkoholtartalma már régen nem lesz, a borból csak a finom aromák maradnak a lábosban. És jöhet a nagy kérdés: nokedlivel vagy tarhonyával? Nálunk ma tarhonyát pirítottam hozzá.


Gyönyörű kacsazúzát vettem akciósan a kedvenc húsboltomban tegnap. Így nem is volt kérdés, mi legyen a mai ebéd. Egy üveg nyáron eltett savanyúságot felbontva hozzá nagyszerű lakománk kerekedett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése