2016. április 30., szombat

Brokkolitál

Hozzávalók:
45 dkg brokkolirózsa (nekem fagyasztott)
2 db keményre főzött tojás
1 db nyers tojás
2 dl teföl (jó sűrű)
izlés szerint só vagy ételízesítő
őrölt bors
csipet őrölt kömény
pár deka morzsolható füstölt sajt (ha nincs, elhagyható, vagy lehet mozarella is)
5 dkg reszelt sajt
pici margarin a tál kikenéséhez
ha esetleg van egy csík kaliforniai paprika, a színhatás kedvéért rádarabolhatjuk azt is
Elkészítés:
A brokkoli rózsákat lobogó enyhén sós vízbe dobjuk, és pár percig főzzük. Vigyázzunk, ne főzzük szét. Míg kicsit meghül, addig kenjük ki margarinnal a sütőtálat, és keverjük össze egy tálkába  a tejfölt, a nyers tojást és a fűszereket. A brokkolit és a karikákra vágott tojásokat ízlés szerint rendezzük el a tálba. Morzsoljuk rá a sajtot. Öntsük nyakon a mártással, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe annyi időre toljuk be, hogy a sajt szépen megolvadjon a tetején.





Ma megint egy húsmentes finomságot készítettem. A brokkoli nagy kedvencem, így amikor szétnéztem a fagyasztóba, rögtön tudtam, ebből a zöldségből fogok ma is kitalálni valamit. Gyors, könnyű elkészíteni, könnyű a gyomornak. Aki nem tudja nélkülözni a húst, az még marokra ragadhat mellé egy jól megsült csirkecubákot :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése