2016. május 16., hétfő

Villámsüti

Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg finomliszt
2x 1 csomag puding (nálunk vanília és csoki)
2x 3,5 dl tej
2x 3 ek. cukor
Ízlés szerint valami a díszítéshez
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzá mérjük a cukrot. Nem kell szétválasztani fehérjére és sárgájára. Gépi habverővel addig keverjük, míg szép fényes krémet nem kapunk. Ekkor beleszitáljuk a lisztet. Nem hagytam ki a sütőport, nem kell bele. Sütőpapíros tortaformába öntjük, (nekem 24 cm.es, mert laposat akartam)és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Míg kihűl, elkészíthetjük az első pudingot. Ha a piskóta már csak éppen langyos, húzzuk le az aljáról a sütőpapírt, majd a tésztát tegyük vissza a kapcsos formába. Kanalazzuk rá az első pudingot, és hagyjuk dermedni. Főzzük meg a másodikat is, és ha már nem marad az ujjunk a torában ( :-) ), akkor simítsuk rá a második réteget is. Hagyjuk teljesen megszilárdulni, és díszítsük kedvünk szerint.




Ez a süti amolyan, "megcsinálom, csak hagyjál már" módon készült :-) Bence nyúzott valami édességért, így végül beadtam a derekamat. Mivel nincs benne sütőpor, elég masszív piskótát kapunk, ami tökéletes alap arra, hogy pudingot, túrókrémet vagy más nedvesebb tölteléket tegyünk rá. Ha kisebb formába tesszük, természetesen magasabb alapot nyerünk. az enyém most így kb. 2 cm-es lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése