2016. június 8., szerda

Egyszerű kenyérlángos

 Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dl kézmeleg víz
1 cs. porélesztő
1 tk. só
1 kk. cukor
1 ek. olaj
+  feltétnek 15 dkg kockázott bacon
1 cs. újhagyma
1 duci gerezd fokhagyma
3-4 dl tejföl
15 dkg sajt
Elkészítés:
A lisztet tálba mérjük, rászórjuk az élesztőt, sót, cukrot, hozzákanalazzuk az olajat, majd
fokozatosan adagoljuk a vizet, miközben elkezdjük összedolgozni a tésztát. Ha úgy érezzük, nem kell bele az összes víz, nem baj, ha pár korty kimarad. Ez függ a liszt minőségétől is. Ha már rugalmas, egynemű a tésztánk, akkor gombóccá formáljuk, letakarjuk. Fél órán át pihentetjük, kelesztjük. Addig összevagdaljuk a hagymát, lereszeljük a sajtot. A tejfölbe belepréseljük a fokhagymát, picit megsózzuk. Ha megkelt a tészta, akkor olajozott tepsibe nyomkodjuk kézzel. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a hagymát, bacont, végül a reszelt sajtot. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre. Ha a tészta széle picit szint kap, és a sajt is ráolvadt, készen van. A maradék tejföllel megcsepegtetve kínáljuk.



Ma zöldséges májgaluskalevest főztem, de mellé még kellett valami, hogy tele legyen a pocak. Lángost, pizzát gyakran készítek, de kenyérlángost már idejét sem tudom, mikor sütöttem. Van egy másik változat is itt a blogban, amihez krumplit kell főzni, én viszont ma kicsit lusta voltam a pepecseléshez, és csak úgy simán készítettem el az alapot. Na jó, még azt is bevallom, hogy a kenyérsütő állította össze, és letakarva a mikróban kelt meg :-) De a végeredmény így sem okozott csalódást :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése