Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. június 18., szombat

Kefíres meggyes

Hozzávalók:
(ez az adag egy 24cm-es pitesütő adagja, aki többet szeretne, az vegye bátran duplán a mennyiségeket)
A mérce a pohár lesz
1 pohár kefír (150g)
2 pohár finomliszt
2db tojás
1 cs. sütőpor
1 pohár cukor
1dl olaj
+ ízlés szerint meggy, cseresznye, vagy bármilyen más idénygyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáöntjük a cukrot és az olajat. Habverővel fényes fehérre keverjük, majd beledolgozzuk a kefírt, a lisztet, sütőport, és végül a gyümölcsöt. Kikent formába öntjük, és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Szép világosbarna legyen a teteje. De érdemes tűpróbát végezni. Ha nem ragad a fogpiszlálóra vagy hurkapálcikára a massza, akkor a tészta átsült, készen van. Porcukorral megszórva kínáljuk.




Sok helyen láttam már ezt a receptet, így nem is állítom, hogy saját találmány. Az azonban biztos, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető, könnyűtésztájú süteményt kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése