2016. június 18., szombat

Kefíres meggyes

Hozzávalók:
(ez az adag egy 24cm-es pitesütő adagja, aki többet szeretne, az vegye bátran duplán a mennyiségeket)
A mérce a pohár lesz
1 pohár kefír (150g)
2 pohár finomliszt
2db tojás
1 cs. sütőpor
1 pohár cukor
1dl olaj
+ ízlés szerint meggy, cseresznye, vagy bármilyen más idénygyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáöntjük a cukrot és az olajat. Habverővel fényes fehérre keverjük, majd beledolgozzuk a kefírt, a lisztet, sütőport, és végül a gyümölcsöt. Kikent formába öntjük, és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Szép világosbarna legyen a teteje. De érdemes tűpróbát végezni. Ha nem ragad a fogpiszlálóra vagy hurkapálcikára a massza, akkor a tészta átsült, készen van. Porcukorral megszórva kínáljuk.




Sok helyen láttam már ezt a receptet, így nem is állítom, hogy saját találmány. Az azonban biztos, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető, könnyűtésztájú süteményt kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése