Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. június 27., hétfő

Tárcsás csirke

Hozzávalók:
Most azt a mennyiséget írom, amit mi használtunk, de ez természetesen a létszámtól, étvágytól függő :-)
8 db csirkecomb (kettévágva)
60 dkg újkrumpli
50 dkg csiperke gomba, legfinomabb, ha vegyesen van fehér és barna
2 db nem túl testes cukkini
1-1,5 dl olaj
 magyaros fűszerkeverék
(nálam házi, ebben van: tengeri só, fűszerpaprika, őrölt bors, szárított-őrölt majoranna, fokhagymapor, leheletnyi szárított-őrölt chilli)

Az olajban elkeverünk hús mennyiségétől függő 2-3 ek. fűszerkeveréket, és a combdarabokat beleforgatjuk. Ezt megtehetjük már előző este is, de ha hírtelen jött a sütés gondolata, akkor sincs semmi baj, már fél óra állás is jót tesz neki. Felmelegítjük a tárcsát, öntünk a közepére a fűszeres olajból egy keveset. Egyenként rápakoljuk a húsokat. Először megforgatjuk az olajban, majd szélre huzogatjuk. Legyünk türelmesek, nem kell nagy láng a tárcsa alá, hagyjuk, hogy jól átsüljenek a darabok. Közben persze fordítsunk időnként rajtuk, rendezzük át kicsit, hogy minden részükön szép porhanyós-ropogósra süljenek. Míg fél szemünk a tárcsán, addig előkészíthetjük a köretnek valót. Nem lesz nagy munka vele. Az újkrumplit elég jól megsikálni, a cukkinit, gombát megmosni. Ha a krumpli kisebb (érdemes ilyet válogatni) akkor négybe vágjuk, csak úgy, mint a gombákat. A
cukkinik mehetnek karikára, félkarikára. Beleforgatjuk a maradék fűszeres olajba, és ha a húsokat leszedjük, mehetnek is a helyükre a tárcsán. Lapáttal forgatva ezeket is szép aranybarnára sütjük. Nincs más dolgunk, mint tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése