Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. június 11., szombat

Tejszínes-joghurtos piskótatorta

Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek. cukor
6 púpos ek. liszt
1 cs. sütőpor
1 csipet só
Krémhez:
2 dl cukrászalap (vagy amilyen habtejszínt szeretünk)
2 kis poharas gyümölcsjoghurt (nekem most erdei gyümölcs)
díszítéshez valamilyen gyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat gondosan kettéválasztjuk. A fehérjéket egyenlőre félretesszük. A sütőt begyújtjuk, hogy bemelegedjen. A tojások sárgájához hozzákanalazzuk a cukrot, és addig kavarjuk, míg szép selymesen fényes, opálos nem lesz. Utána felverjük a tojáshabot. A sárga masszába beleszórjuk a sót, és kanalanként hozzádolgozzuk a lisztet és a sütőport. Ha egynemű a massza, akkor a tojáshabot 2-3 részletben óvatosan beleforgatjuk. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral (én mindig méretre szoktam vágni) és belekanalazzuk a piskótamasszát. Betesszük a közepesen meleg sütőbe, és ügyelünk arra, hogy az első tíz percben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a piskóta összeesik. Kb. 20 perc kell neki, hogy átsüljön, teteje kis barnaságot kapjon. szúrjunk bele egy fogpiszkálót, ha nem ragacsos, készen van a tészta. Ne vegyük ki a formából, majd csak ha kihűlt. Közben készítsük el a krémet. Verjük fel a jól behűtött tejszínt, majd óvatosan forgassuk bele a joghurtot. Ha nem elég édes, egy pici cukrot is keverhetünk hozzá. Ha a tészta kihűlt és kivettük a formából, vágjuk ketté, és töltsük meg a krém 3/4 részével. Szórjuk meg félbevágott (vagy kisebbre darabolt) gyümölcsel, és tegyük rá a piskóta másik felét. a tetjére is a joghurtos krém kerül, ha marad, az oldalát is bevonhatjuk vele. a tetejét díszítsük meg gyümölccsel.




Ezer éve már, hogy Bence szülinapjára egyszer ilyen joghurtos krémmel készítettem a tortát. nem saját találmány volt, kaptam a receptet, bár az epres verzióra szólt. Most, hogy  akeresztlányom jön délután, és Ő is szülinapos, gondoltam meglepem ezzel a kis tortával :-) Gyors és egyszerű, mégis finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése