2016. július 30., szombat

Bence szilvás süteménye

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
20 dkg cukor
1db tojás
1 kis pohár tejföl
1/2 cs. sütőpor
1 kk. őrölt fahéj
+ szilva ízlés szerint
Elkészítés:
A tojást és a cukrot kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a tejfölt is. Amikor már szép sima a krém, mehet bele a sütőpor, a fahéj és a liszt. A fakanállal kidolgozott masszát egy kisebb, (kb 30x25) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejét teledobáljuk kockázott szilvával (lehet más gyümölcs is). Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Kitesszük egy deszkára, s ha meghűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Kockákra vágjuk, megszórjuk porcukorral, és már lehet is kínálni.



A recept nem saját találmány, Heni barátnőm blogjában találtam az alapötletet. Aztán Bencének annyira megtetszett, hogy már háromszor megsütötte azóta :-)
http://henimodernkonyhaja.blogspot.hu/2014/09/gyors-meggyes-pite_17.html

1 megjegyzés: