Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. július 31., vasárnap

Svéd uborka

 Hozzávalók:
2 kg uborka
50 dkg hagyma
Felöntőléhez:
3 dl cukor
0,5 dl só
2 dl 10%-os ecet
6 dl víz
1/2 kk. nátrium-benzoát
1/2 kk. borkén
Elkészítés:
A megmosott uborka végeit levágjuk, és a megtisztított hagymával együtt legyaluljuk. A felöntőlevet alaposan elkeverjük, hogy az alkotóelemek feloldódjanak benne, majd a hagymás uborkára öntjük. Jól átforgatjuk, lefedjük, és másnapig hűvös helyen állni hagyjuk. Ez idő alatt érdemes azért legalább egyszer átkeverni. Utána tisztára mosott üvegekbe szedjük lével együtt, lezárjuk, és máris mehet a polcra, hogy pihenjen a téli felbontásig.



Emlékszem, hogy ez a recept már tavaly is hódított az internetező háziasszonyok között. Az idén egy kedves barátnőmnél láttam először, hogy elkészítette. Innen jött az ötlet, hogy végre én is kipróbálom. Mivel így nem nagy adag, sem a pénztárcát, sem az erőnlétet nem veszi túlzottan igénybe. Azt hiszem 2-3 adagot még összedobok a szezonban :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése