Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. július 12., kedd

Tonhalas-brokkolis tészta

Hozzávalók:
 25 dkg tészta (ízlés szerinti)
25 dkg brokkoli
1 dbz tonhalkonzerv (nekem 18 dkg-os morzsolt tonhal)
3 dl főzőtejszín
5 dkg reszelt sajt
10 dkg kockázott bacon
őrölt szines bors

1 ek. apróra vágott zöldfűszer ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát a szokott módon megfőzzük, leöblítjük és egy tálba tesszük. A bacont serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük a zsírjából. Lábosba tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, megszórjuk pici sóval, őrölt szines borssal, zöldfűszerekkel. (nekem most apróra vágott szárított újhagymaszár volt kéznél) Beleszórjuk a reszelt sajtot, és hagyjuk felforrni kevergetve, hogy a tejszín kicsit besűrűsödjön. Közben egy másik lábosban megpároljuk a brokkolit pár perc alatt, vigyázva, hogy ne puhuljon meg nagyon, harapható legyen. Utána már nincs más tennivalónk, csak a tésztára öntjük a mártást, hozzáadjuk a brokkolit és a lecsöpögtetett tonhalat. Óvatosan átforgatjuk, és lehet tálalni.




Ma valami tésztásat ehettem volna. Mivel a héten két üzletben is akciós volt a tonhalkonzerv, ez megmozgatta a fantáziámat. Kiegészítőnek egy kis brokkoli, bacon, és máris isteni ebéd kerekedett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése