Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. augusztus 26., péntek

Babos csirke bográcsban

Hozzávalók:
6 db csirke felsőcomb
25 dkg házi tarhonya
1 dbz 80 dkg-os fehér babkonzerv
20 dkg húsos szalonna
3 db zöldpaprika (egyik lehet csípős)
3 db paradicsom
2 nagy fej hagyma
szükség szerint olaj vagy zsír
fűszerpaprika
ételízesítő/só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A bográcsba először a szalonnát tesszük, amit amolyan kenyérre való katonákra vagdalunk. Ha már kis zsírt eresztett, akkor rádobhatjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát is, és hagyjuk megpirulni. Ha úgy érezzük, nem elég a zsiradék alatta, most pótolhatjuk. Míg a hagymás alap elkészül, a megmosott paprikát és paradicsomot ízlésünknek megfelelően daraboljuk fel, mintha lecsót készítenénk. Ha a hagyma már majdnem aranybarna, akkor tegyük rá a  húsdarabokat, és forgassuk át alaposan, had kapjon minden darab egy kis fehérséget. Utána tegyük a bográcsba a paprikát és paradicsomot, valamint a fűszerpaprikát, ízesítőt és frissen őrölt borsot. Csak annyi folyadékot tegyünk rá, mintha egy jó pörkölt főne majd belőle. Fedjük le, és nem túl nagy lángot hagyva alatta főzzük addig, míg a hús félig megpuhul. Ekkor mehet bele a tarhonya, és jó 4 dl víz. Ezután már azért jobban legyünk résen, gyakrabban kavargassuk nagy mozdulatokkal, mert a házi tarhonya ha hagynánk, ragaszkodna  a bogrács aljához. :-) Menet közben úgy jó tíz perc után kóstoljuk meg, és ha szükséges, öntsünk még rá egy decinyi vizet, és keverjük bele az időközben lecsepegtetett babkonzervet is. Még pár perc, és le is vehetjük a bográcsot a tartóról. Lefedjük, adunk neki még tíz percet a gőzben, aztán lehet tálalni.



Ma végre alábbhagyott a szél is, így nem volt akadálya a kertben való bográcsozásnak. Szeretjük az ilyen családi programot, mindig jóízű beszélgetéssel, viccelődéssel telik az idő, míg rotyog a tűz fölött az aktuális finomság. Az alapanyagok előkészítése az én munkám volt, de csak kuktáskodtam a párom mellett, aki nagy nagy előszeretettel forgatja ilyenkor a fakanalat. Nagyon finom és laktató egytálletel lett a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése