2016. augusztus 7., vasárnap

Csipős mázas csirkecombok

 Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 dl olaj
2-3 ek. ketchup
2 ek. méz
1 kicsi fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk. apróra vagdalt chili (ez lehet kevesebb is)
2 tk fűszerkeverék
(nálam ez egyenlő arányban szárított oregano, bazsalikom, rozmaring)
frissen őrölt bor
só/ételízesítő

Elkészítés:
A csirkecombokat leöblítjük, kettévágjuk a forgónál és félre tesszük. A hagymát és fokhagymát nagyon apróra vágjuk és egy nagy tálba tesszük. Ráöntjük az olajat, ketchupot, mézet, fűszereket, chilit, borsot, és ízlés szerint ételízesítőt (vagy sót)Alaposan összekeverjük, megkóstoljuk. A lényeg, hogy harmónikusak legyenek az ízek. Minden alkotót egyformán érezzünk benne. Ha sikerült a keverék, forgassuk bele a csirkecomb darabokat, érje mindenhol a pác a húst. Jót tesz neki, ha lefedve legalább egy órát pihenhet. Utána szedjük át egy sütőtálba a combokat, és az összes pácot kanalazzuk rá a húsdarabokra. Fedjük le fóliával, és középmeleg sütőbe süssük így egy órán át. Utána vegyük le a takarást, és kicsit feljebb tekert lángon még addig hagyjuk bent, míg a hús teteje megpirul, a mártás pedig kellően besűrűsödik alatta. Szedjük tálra a combokat, a csípős mártást pedig kanalazzuk mellé. Nagyon finom lesz, ha a köretnek szánt krumplit megöntözzük vele.


Megint egy csirkés recept. De szerintem az elkészítési módoknak csak a fantáziánk szab határt. Most, hogy szépen megindult termést hozni az összes chlilink, eszemben jutott, hogy egy tavalyról maradt paprikát feláldozva ki lehet egy csípős pácot is próbálni. Nem csalódtunk. Aki viszont nem szereti a csípős ízhatást, az akár el is hagyhatja a kis tüzes paprikát, úgy is finom lesz a kechupos-mézes máz. De az már egy más recept :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése