Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. szeptember 9., péntek

Diós-fügés muffin

Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
5 dkg darált dió
15 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
150 ml natur joghurt
2 db érett füge
1 db tojás
csipet só
Elkészítés:
Egy tálba beleütjük a tojást, hozzámérjük a cukrot és belekanalazzuk a joghurtot. Fakanállal kikeverjük, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, sót és a darált diót. Végül belevagdaljuk a jól megmosott és megtörölgetett fügét. Nekem szilikonos muffin formáim vannak, így nem kellett mást tennem, mint a formákat 3/4 részig megtölteni masszával. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20 perc alatt megsültek.




Azt vallom, hogy a muffin még mindig egy olyan édesség, ami gyorsan és ezer féle variációban elkészíthető. Egy kis kavargatás, adagolás, és máris mehet a sütőbe a finomság. Ebből az adagból nekem 12 db diós-fügés muffinom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése