Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. október 27., csütörtök

Alap palacsinta

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
2 db tojás
1 csipet só
1 pici cukor
3 dl tej
2 dl víz (nem kell szénsavas, jó a csapvíz is)
0,5 dl olaj
Elkészítés:
Nincs benne semmi ördöngősség. Egy tálba beleütjük a két tojást, beletesszük a sót, cukrot és habverővel habosra keverjük. Mehet bele a liszt, a tej, a víz és az olaj. Alaposan dolgozzuk ki, hogy ne maradjanak lisztgombóckák benne. Pihentetni nem kell, ha készen vagyunk, neki is láthatunk a sütésnek. Az első palacsinta előtt picit olajozzuk be a palacsintasütőt, a többinél már nem kell majd. A felmelegített sütőbe tegyünk egy kis merőkanálnyi masszát, egyenletesen oszlassuk el, majd süssük addig, míg a széle picit barnulni nem kezd. Ekkor fordítsuk meg palacsintázó késsel, és süssük pár másodpercig a másik oldalát is. Ezután már tényleg nincs más hátra,mint megkenni valami finomsággal és feltekerni a palacsintákat, aztán jóízűen megenni :-)


Ebből az adagból nekem a kicsi sütővel, -ami kb. 18 cm átérőjű- 16 db palacsinta lesz, a 20 cm-el pedig 12 db. Aki rutinos, annak még kés sem kell a forgatáshoz. Nálunk Bence az ügyesebb, Ő dobálva fordítja meg a félkész palacsintákat :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése