2016. október 19., szerda

Kókuszos keksz teához

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
12 dkg margarin
2 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
1/2 csomag sütőpor
Elkészítés:
A két tojást egy tálba ütjük, és a kicsit megpuhított margarinnal, valamint a cukorral simára keverjük egy habverővel. Utána beleszórjuk a kókuszreszeléket, majd a sütőport és a lisztet. Jól összedolgozzuk, és a hűtőbe tesszük pihenni egy fél órára. Kicsit ragacsos masszát fogunk kivenni, ezért miután előkészítettünk egy sütőpapíros tepsit, érdemes bevizezni a kezünket (művelet közben is majd többször) és úgy csipegetni gesztenyényi darabokat. Ezekből nedves tenyerünk között golyót formálunk, majd ellapítjuk és a sütőlapra sorakoztatjuk. Kalkuláljuk bele, hogy a sütőportól nőni fognak a tallérjaink. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sül meg. Persze ez erősen sütőfüggő, érdemes odafigyelni, hogy épp csak aranybarna legyen a kekszek alja.



Szeretem a kókuszt, még akkor is, ha kekszezés után jó ideig érzem a számban az apró darabkáit :-) Most a teázós időszakban azonban talán még ez sem jelent gondot. Gyorsan elkészíthető sütemény, melynek nyújtható és a változatát a neten láttam korábban. De úgy gondolom, ez sokkal gyorsabb így , és egy esős délután még a kisebb gyerekek is bevonhatóak az elkészítésébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése