Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. október 9., vasárnap

Töltött csirkerolád

Hozzávalók:
7 db csirke felsőcombfilé
3-4 brokkolirózsa
2 db tojás
2-3 szelet csirkemellsonka
1 kis szelet piros színű paprika
csipetnyi só
frissen őrölt bors
csirke fűszersó
kevés olaj
Elkészítés:
Ha filézett a comb, akkor szerencsések vagyunk :-) Ha nem, akkor sincs nagy baj, hiszen egy vékony pengéjű késsel pillanatok alatt ki lehet venni a húsból a csontot. Nem kell kidobni, levesbe még belefőzhetjük. A brokkolirózsákat megpároljuk (mikróban 3 perc) és apróra vágjuk, csakúgy, mint a csirkemell sonkát és a paprikacsíkot. A két tojást felverjük kevés sóval és borssal, majd pár csepp olajat melegítünk és a szokásos módon rántottát sütünk, amibe félidőbe belekeverjük a brokkolit, paprikát és a sonkát. Ezután előkészítünk egy sütőtálat, azaz vékonyan kikenjük olajjal. A filéket egyenként kicsit kiveregetjük, de csak óvatosan. Aztán tölteléket kanalazunk rá, majd feltekerjük és a sütőtálba sorakoztatjuk a kis batyukat. Nem fér sok töltelék rájuk, de a végeredmény így is finom lesz. Megszórjuk a csirkecsomagok tetejét fűszersóval, megspricceljük kicsi olajjal, és mehetnek a sütőbe, ahol szép pirosra sütjük őket. Vigyázzunk azért, hogy ne száradjanak ki. Persze ezt megelőzhetjük úgy is, ha baconszeletekbe tekerjük a csirkét, de én most szándékosan nem akartam. Ha kihűlnek, akkor egy éles késsel kettévágjuk őket. Lehet tálalni.



Vasárnap van, és én tegnap este egy csirke felsőcomb csomagot vettem elő a fagyasztóból. Ma azonban reggel álltam a konyhában, és azon gondolkodtam, mit is kezdjek vele. Sültet már ettünk a héten, a rántottat nem kívántam. Így miután maradt pár szelet csirkemellsonka, és egy szeletke kápia paprika a reggeliből, gondoltam egy merészet, és megalkottam belőle ezt a roládot :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése