Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. január 19., csütörtök

Pizzás tekercs

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
3 dl langyos tej
0,5 dl olaj
2,5 dkg élesztő (lehet 1 tasak szárított is)
1 tk. cukor
1 tk. só
Töltelékhez:
1 dbz pizza melegszendvicskrém (jó a sima pizzaszósz is, de nekünk most ez volt itthon)
10 dkg reszelt sajt
felvágottak
kevés kukorica (ha van éppen kéznél)
kalifornia paprika
+ tetejére:
1 db tojás
2 ek. magkeverék
Elkészítés:
Természetesen mint minden kelt tésztánál, nálam a munkafolyamat nagy része most is a kenyérsütő feladata. Az üstbe először a meglangyosított tejet öntöm, majd az olajat. Erre jöhet a kimért két féle liszt, amit előtte egy tálba összeszitálok. Egyik sarokba a cukrot, másikba a sót teszem, az élesztőt pedig a tetejére morzsolom. Lezárom a kenyérsütőt és indulhat a dagasztás program. Ha már nem mocorog tovább (kb 15 perc) akkor kiveszem a tésztát, kezeim között gombóccá formálom és egy pici liszttel megszórt tálba teszem. Lefedem konyharuhával és a mikró biztonságos melegére bízom. Zárt a tér, külön fűtés nélkül is egyenletes a levegő odabent, gyorsan megkel a tészta. Egy óra múlva már lehet is formázni. Lisztezett munkafelületen én ketté vágom a bucit, egyenként téglalap alakúra nyújtom, aztán megtöltöm. Vagyis lekenem a pizzakrémmel, és rászórom az időközben összekockázott felvágottakat (nagyszerűen elnyeli a dobozban felgyűlt ízenként 2-3 megmaradt karikákat)a kockázott paprikát, kukoricát és a reszelt sajtot. Szorosan feltekerem, és kb. 7 cm-es darabokra vágom. Ajánlani tudom, hogy kés helyett a szeleteléshez egy cérnadarabot használjatok. Alácsúsztatjátok a tekercs alá, és egy mozdulattal megkötitek. Ez elvágja úgy a szeletet, hogy közben nem lapul össze, nem folyik ki belőle a fele töltelék. Mehetnek a darabok egy sütőpapíros tepsire, ahol addig pihennek, míg a sütő jól bemelegszik. Bekapcsoláskor érdemes egy tálkában vizet tenni az aljába, hogy gőzben sülhessen a kelt tészta. A tekercsek tetejét lekenem felvert tojással, és megszórom magkeverékkel. 20-25 perc alatt megsültek nálam.



Örök kérdés, mi legyen a tízórai. Úgy gondolom, ha magam készítem el a zsemléket vagy tekercset, akkor legalább tudom, mi van benne. Bence és az osztálytársak szivesen eszik, én pedig szivesen sütöm. Kereslet és kínálat egymásra talál :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése