2017. február 25., szombat

Hagymás bab

Hozzávalók:
2 fej hagyma
2 dbz bab paradicsomos lében
1 dl sűrű paradicsomlé
1 arasznyi kolbász
egy darab húsos szalonna
só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk.Utána felcsíkozzuk a szalonnát, és karikákra vágjuk a kolbászt. A lábosba előszöra szalonna kerül, hogy kiadja a zsírját. Amikor már van alatta, akkor rátesszük a hagymát, kicsit pirítjuk, majd követik a kolbászkarikák. Addig sütjük kevergetve, míg szép színt, pörköt nem kap minden. Ügyeljünk azért, hogy a hagyma ne égjen meg. Szórhatunk rá pici sót, akkor kevés levet enged, és pirulás előtt párolódni is fog. Ezután felöntjük a babbal, hozzá kanalazzuk a paradicsomlevet. Elkeverjük, megkóstoljuk, ízlés szerint borsozzuk, s ha szükséges, sózzuk. Lefedjük, és hagyjuk negyedórát, húsz percet együtt párolódni. Levesszük a fedőt, kicsit nagyobb lángon hagyjuk besűrűsödni és már készen is van. Kenyérrel, vagy kevés sült krumplival kínáljuk.


Bence  már régen nyúz valami hasonló babos ételért. Ennek az egytálnak az eredeti receptjét egy kedves ismerősöm osztotta meg velem. Én a saját ízlésünk szerint módosítottam rajta egy kicsit. Aki szereti csípősen, az tehet bele kevés csilipelyhet vagy csípőspaprikát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése