Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. február 25., szombat

Hagymás bab

Hozzávalók:
2 fej hagyma
2 dbz bab paradicsomos lében
1 dl sűrű paradicsomlé
1 arasznyi kolbász
egy darab húsos szalonna
só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk.Utána felcsíkozzuk a szalonnát, és karikákra vágjuk a kolbászt. A lábosba előszöra szalonna kerül, hogy kiadja a zsírját. Amikor már van alatta, akkor rátesszük a hagymát, kicsit pirítjuk, majd követik a kolbászkarikák. Addig sütjük kevergetve, míg szép színt, pörköt nem kap minden. Ügyeljünk azért, hogy a hagyma ne égjen meg. Szórhatunk rá pici sót, akkor kevés levet enged, és pirulás előtt párolódni is fog. Ezután felöntjük a babbal, hozzá kanalazzuk a paradicsomlevet. Elkeverjük, megkóstoljuk, ízlés szerint borsozzuk, s ha szükséges, sózzuk. Lefedjük, és hagyjuk negyedórát, húsz percet együtt párolódni. Levesszük a fedőt, kicsit nagyobb lángon hagyjuk besűrűsödni és már készen is van. Kenyérrel, vagy kevés sült krumplival kínáljuk.


Bence  már régen nyúz valami hasonló babos ételért. Ennek az egytálnak az eredeti receptjét egy kedves ismerősöm osztotta meg velem. Én a saját ízlésünk szerint módosítottam rajta egy kicsit. Aki szereti csípősen, az tehet bele kevés csilipelyhet vagy csípőspaprikát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése