Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. március 24., péntek

Saslik (HP)

 Hozzávalók:
seréslapocka, debreceni-páros, kolozsvári szalonna, hagyma, cukkini, gomba, olaj szójaszósz
Elkészítés:
A kockázott húst már akár előző este be lehet pácolni. Ehhez az olajat összekeverjük ízlés szerint szójaszósszal. Csak anyi pác kell, hogy bevonja  a húskockákat, nem kell tocsogniuk benne.
Másnap megmossuk és felkockázzuk a többi hozzávalót, és szép sorban a bambuszpálcákra fűzzük őket. Előmelegítjük a hot-platot, és szépen rápakoljuk a nyársakat.  Közepes hőfokon kezdjük sütni úgy, hogy az  első pár percben lefedjük, hogy  a gőzben kellőképpen megpuhuljon minden. Persze néha ezeket a nyársakat is meg kell fordgatni, hogy minden egyenletesen süljön. Pirításkor lehet kicsit emelni a hőfokot.


Nem kell várni a nyárra, ha az ember egy kis saslikot, rablóhúst kíván meg. Akár a havazásban vagy lombhullásban is sütögethetünk ilyen finomságokat a konyhánkban. Zsiradékot nem teszünk semmit alá, hiszen a szalonnakockák és a hús páca segít majd abban, hogy semmi ne égjen meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése