Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. március 24., péntek

Vajpuha tarjaszeletek (HP)



Hozzávalók:
1 kg csont nélküli tarja
2 nagyobb fej hagyma
frissen őrölt szines bors
2 gerezd fokhagyma

bő 1 dl olaj
Elkészítés:
Én a műveletet szeretem még sütés előtti este elindítani. A húst felszeleteljük, a zsíros részeknél bevagdaljuk és kicsit kiklopfoljuk. Az olajat egy zárható dobozba öntjük, belenyomjuk vagy reszeljük a fokhagymagerezdeket, vékony félkarikákra belevágjuk a hagymát. Mehet hozzá az őrölt bors, és jól összekeverjük. Beleforgatjuk a hússzeleteket, és lezárjuk a dobozt. Mehet a hűtőbe másnapig. Akkor elővesszük és az időközben felmelegített hot-plat lapjára pakoljuk egymás mellé a szeleteket. Általában 120-130 fokon sütjük, először lefedve, hogy a gőzben szépen puhulhasson a tarja, így lesz vajpuha. Időnként meg kell forgatni a szeleteket, de óvatosak legyünk, mert kicsit csapkod a hús is, és szökik a gőz is, amikor felemeljük a fedőt. Ha a villánk már simán szalad a húsban, félretesszük a fedőt, és anélkül, kicsit magasabb hőfokra tekerve készre sütjük a husinkat.



A képen látható húsadag kb. 25 perc alatt lett finom puha és ízletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése