2017. április 30., vasárnap

Sajtos cukkinigolyó

Hozzávalók:
1 db közepes cukkini
1 db tojás
1 ek lenmag

2.-3 ek. reszelt sajt
1 kis gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
ételízesítő
3-4 ek zabpehely
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk, megtöröljük, és lereszeljük a reszelő azon részén, ahol a káposztát szoktuk. Picit besózzuk, 10 percet állni hagyjuk. Közben a zabpelyhet egy turmixba tesszük, és megdaráljuk. Nem kell teljesen porrá, maradhatnak apróbb darabkák benne. Lecsepegtetjük a cukkinit, mehet hozzá a tojás, a reszelt sajt, a lereszelt fokhagyma, a bors, a lenmag , az ételízesítő, és annyi zabpehely őrlemény, hogy összeálljon a masszánk. Vizes kézzel formázzunk golyókat belőle, majd forró olajban süssük szép aranybarnára. Papírtörlőre szedve itassuk le a felesleges olajat róla, és valami könnyű kis salátával mehet is az asztalra.



Nagy rajongói vagyunk Bencével a cukkininek, s mivel a hétel lapcsánkaként és rántva már ettünk, így ki kellett találni valami újdonságot belőle, ami azért vegetáriánus keresztlányomnak is elnyerte a tetszését. Megmondom őszintén, isteni finom lett! :-) És ha nem lennék mindemellett húsimádó, akkor lazán el tudnám képzelni egy főzelék vagy párolt rizs mellett is. Szóval úgy, mint egy fasírtot.

2 megjegyzés:

  1. ..ezt is kikéne próbálni,,mindig olyan jókat főzöl Timi !!nagyon ügyes vagy !!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa! Próbáld ki bátran, nagyon finom!

      Törlés