Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. május 2., kedd

Töltött csirkemell

Hozzávalók:
2 db szép csirkemellfilé (két fél pontosabban)
1 db bő arasznyi kolbász
3-4 rózsa brokkoli
1 dl sűrű majonéz
12 szelet bacon
frissen őrölt bors
pici só
+ 2-3 kanál olaj
Elkészítés:
A csirkemell filéket egyenként éles késsel szétnyitjuk, úgy, hogy amolyan pillangó formát kapjunk. Óvatosak legyünk, hogy ne vágjuk teljesen ketté. Klopfolóval kicsit megütögetjük a rostokat, és félre tesszük a húst. A brokoli rózsákat mikróban pici sóval megpároljuk, majd lehűtjük és jól lecsepegtetjük. Apróra vágva belekeverjük a sűrű majonézbe. Én házit használok, finomabb, selymesebb mint a bolti, és nincs ecetes savanyú íze. Pici frissen őrölt borssal ízesítjük. Egy deszkára sorba rakunk hat szelet bacont, úgy, hogy a szélek picit fedjék egymást. Ráterítjük az egyik szétnyitott mellfilét. Így már látni fogjuk, mekkora kolbászdarab kell rá. A csirkehús nem sül úgy össze, mintha a kolbászt karajba töltenénk, nem fog úgy kikandikálni sütés után :-) Szorosan feltekerjük, és a baconos bundába rejtett csirkemelltekercset egy enyhén kiolajozott sütőtálba fektetjük. Ugyanígy járunk el a másik darabbal is, csak ott a kolbász helyett a brokkolis krém lesz a töltelék. Nem kell neki rúl hosszú sütési idő, negyven perc alatt megsül, és nem szárad ki a hús. Érdemes egy recés késsel még langyosan felszeletelni, mert ha teljesen kihűl a szalonnaköntös kicsit megkeményedik, és nem lehet szép szeleteket vágni.
Bármilyen köret illik hozzá. Nálunk most lilahagymás krumplisaláta volt a kísérője.



Névnapi ebéd délelőttjén nem voltam a legjobb bőrben, s nem is igazán tudtam, mit kellene a vendégeknek készíteni, amivel nincs túl sok macera, és mutatós, finom. A csirkemell egy másik fogás miatt adott volt, így szétnéztem a hűtőben, s az alapanyagok láttán gyorsan összeállt bennem ez a recept. Senki nem tiltakozott, amikor enni kellett :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése