2017. június 7., szerda

Tejszínes-laskagombás csirkemell

Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
30 dkg laskagomba
2,5 dl főzőtejszín
1 ek. étkezési keményítő
olaj
1 fej hagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
ételízesítő/só
Elkészítés:
A húst kockákra vágom, a gombát megmosom és felcsíkozom. A hagymát apróra vagdalom és kevés olajon aranybarnára pirítom. Most fontos ez a szín, hisz így lesz az íze is kicsit karamelles, ami jól "mutat" majd a tejszínes ételben. Ha már jó a hagyma, ráteszem a húskockákat és fehéredésig pirítom. Egyből hozzáadom a gombát is. Ízesítem, borsozom, majd egy kortynyi vízzel felöntve lefedve hagyom főni. Nem kell sok idő sem a csirkemellnek, sem a laskának. Közben a petrezselymet nagyon apróra vagdalom, s ha már puha a hús és gomba, megszórom vele. A tejszínbe belekeverem a keményítő felét (a többi marad vésztartaléknak, ha nem lenne elég sűrű) és ráöntöm a ragura. Pár percig együtt rotyogtatom, míg a nekem megfelelő sűrűséget el nem éri. Aztán már csak megszórom kevés frissen őrölt borssal, és lehet tálalni.


Én most rizst készítettem hozzá, de tésztával, nokedlivel is kiváló. Szerencsém van amióta Bence ismét eszik gombát, így nem kell külön válogatnom az alkotórészeket. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése