Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. június 7., szerda

Tejszínes-laskagombás csirkemell

Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
30 dkg laskagomba
2,5 dl főzőtejszín
1 ek. étkezési keményítő
olaj
1 fej hagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
ételízesítő/só
Elkészítés:
A húst kockákra vágom, a gombát megmosom és felcsíkozom. A hagymát apróra vagdalom és kevés olajon aranybarnára pirítom. Most fontos ez a szín, hisz így lesz az íze is kicsit karamelles, ami jól "mutat" majd a tejszínes ételben. Ha már jó a hagyma, ráteszem a húskockákat és fehéredésig pirítom. Egyből hozzáadom a gombát is. Ízesítem, borsozom, majd egy kortynyi vízzel felöntve lefedve hagyom főni. Nem kell sok idő sem a csirkemellnek, sem a laskának. Közben a petrezselymet nagyon apróra vagdalom, s ha már puha a hús és gomba, megszórom vele. A tejszínbe belekeverem a keményítő felét (a többi marad vésztartaléknak, ha nem lenne elég sűrű) és ráöntöm a ragura. Pár percig együtt rotyogtatom, míg a nekem megfelelő sűrűséget el nem éri. Aztán már csak megszórom kevés frissen őrölt borssal, és lehet tálalni.


Én most rizst készítettem hozzá, de tésztával, nokedlivel is kiváló. Szerencsém van amióta Bence ismét eszik gombát, így nem kell külön válogatnom az alkotórészeket. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése