Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. június 7., szerda

Zöldséges karfiolleves

Hozzávalók:
1 db kis fej karfiol
1 cs. vegyes leveszöldség
(vagy ennek hiányában 3 szép szál sárgarépa és két kisebb fehérrépa)
1 kisebb karalábé
1 szelet zeller
zellerzöld, petrezselyemzöld
1 nagy evőkanál fűszerpaprika
frissen őrölt bors
1 db tojás
2-3 ek. liszt
1-2 ek. olaj
ételízesítő
leveskocka (nyugodtan meg lehet kövezni érte, én használom :-) )
Elkészítés:
 A zöldségeket megtisztítom, megmosom és feldarabolom. A répákat karikákra, a zellert és a karalábét kockákra szoktam vágni. A karfiolt kisebb róüzsákra szedem. Lábosba pakolom, kevés olajjal meglocsolom, megszórom ételízesítővel, frissen őrölt borssal és felöntöm 2-3 dl vízzel. Lefedve párolom, míg félpuhák nem lesznek a zöldségek. Felengedem annyi vízzel, hogy elég sűrű levest lapjak, de belekalkulálom azt is, hogy még nokedli kerül majd bele. Hozzáadom a leveskockát, ebből én most 2 darabot használtam el, és mehet bele a zeller-és petrezselyemzöld is. Hagyom, hogy összeforrjon. Közben felverem a tojást pici sóval, és annyi lisztet dolgozok bele, hogy szaggatható nokedlit kapjak. Amikor fő a leves, akkor kiskanállal vagy rendes szaggatóval a levesbe adagolom a masszát. Mire megfő a galuska, a zöldségek is teljesen puhák lesznek. Még egy kóstolás, szükség szerint utánízesítés, aztán lehet tálalni.

Az utóbbi időben elég leveses lettem. Most meg, hogy bejöttek a friss zölldségek, egyszerűen képtelen vagyok ellenállni nekik :-) Így ma ezt a levest főztem, jó nagy adagban, hogy holnapra is maradjon belőle :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése