Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. október 9., hétfő

Kavart almás

Hozzávalók:
2 db nagy alma
2 db tojás
15 dkg cukor
20 dkg finomliszt
1 dl olaj
1/2 cs. sütőpor
15 dkg cukor
5 dkg durvára vagdalt dióbél
1 ek. mazsola
csipet só
Elkészítés:
A két tojást tálba ütjük, rámérjük a cukrot és jól kikeverjük. Mehet bele az olaj, majd a szitált liszt, a sütőpor, csipet só. Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, majd dolgozzuk azt is bele a masszába a mazsolával és dióval. Tepsibe vágjunk sütőpapírt, kanalazzuk bele a tésztát, majd tegyük előmelegített sütőbe kb. 20 percre. Mielőtt kivennénk, azért ellenőrizzük le egy hurkapálcával, biztosan átsült-e a tésztánk. Emeljük deszkára, hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük és szórjuk meg porcukorral.


Nagyon egyszerű és gyors kavart sütemény. Könnyű tésztával,  ropogós dióval. Ebből az adagból egy kis tepsünyi tésta lesz, annyi, ami a képen látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése