Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. október 22., vasárnap

Mustáros csirke

Hozzávalók:
4 db csirke felsőcombfilé
4 db csirkemellfilé szelet
4 dl tejföl
1 púpos ek. mustár
0,5 dl olaj
3 duci gerezd fokhagyma
ételízesítő és frissen őrölt bors ízlés szerint
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 tk. étkezési keményítő
Elkészítés:
Egy tálba összekeverjük a mártás hozzávalóit. Vagyis belekanalazzuk a tejfölt, olajat, mustárt, belereszeljük a fokhagymát, befűszerezzük ízlés szerint. Előveszünk egy tepsit, s a mártásba alaposan megfürdetett hússzeleteket szépen elrendezzük benne. A maradékot rákanalazzuk, szépen elsimítjuk, majd az egészet lefedjük alufóliával. Mehet a sütőbe, ahol közepes lángon jó 40 perig hagyjuk párolódni. Utána óvatosan levesszük a takarást, vigyázva, mert a kicsapó gőz súlyosan egégethet minket! Elég sok folyadék lesz alatta, de nem gond, ügyesen egy kis lábosba kanalazzuk, s csak annyit ahgyunk alatta, hogy le ne égjen, míg kicsit pirul a hús. A szeleteket megszórjuk a reszelt sajttal, majd visszatoljuk a sütőbe. Hagjyuk kicsit pirulni. Közben a tejfölös-mustáros szaftot feltesszük a gázra melegedni. Pár kanállal kiveszünk belőle, ebbe keverjük a keményítőt, majd az egészet mártást besűrítjük. Ha nagyon tömény lenne, lehet egy kis tejjel, tejszínnel vagy tejföllel oldani. Amikor a húsra szépen ráolvad a sajt, befejeződött a sütés. Tálra szedjük, majd tálaláskor a mártással meglocsoljuk a szeleteket. Szerintem leginkább krumplipüré illik hozzá.



A recept nem egészen saját találmány, a nosaltyn bukkantam az eredetiére. Közben kicsit módosítottam rajta, mert nekem nagyon soknak bizonyult az ott használt olaj, és a plusz vajat pedig feleslegesnek találtam. Suámunkra így lett tökéletes a vasárnapi ebéd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése