Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. december 16., szombat

Kolbászos gombaleves

Hozzávalók:
25 dkg fehér csiperke gomba
1 kisebb szál sárgarépa
1 kicsi fej hagyma
1 ek. apróra vágott bacon
1 bő arasznyi füstölt kolbász
1 dl tejföl
1 ek. liszt+ a nokedlihez amennyit a tojás felvesz
1 db tojás
ételízesítő, bors ízlés szerint
pici olaj
1 ek. összavágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hagymát nagyon apróra vágjuk, és egy lábosba kevés olajra tesszük. Tényleg csak annyira, hogy fényes legyen alatta a felület. Mehet hozzá a bacon és a karikázott kolbász. Kicsit összepirítjuk, aztán amikor a hagyma már üveges, a kolbász pedig kapott egy kis kérget, hozzá tesszük az időközben megtisztított és aránylag vékonyra karikázott sárgarépát is. Picit hagyjuk együtt párolódni egy kanál víz kíséretében. Míg ez megtörténik, addig a gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Lábosba dobjuk, megszórjuk frissel őrölt borssal, sóval vagy ételízesítővel. Fedő alatt pároljuk tovább. Amikor már a sárgarépát ketté lehet a fakanállal vágni, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy ha belekerül a nokedli, egy kis tartalmas levest kapjunk majd. Míg összefő, addig a tojást felverjük egy csipet sóval, és annyi lisztet keverünk bele, hogy ne túl kemény nokedlitésztát kapjunk. Ezt a fövő levesbe szaggatjuk. Mivel kis mennyiség, én nem szoktam ilyenkor elővenni a szaggatót, hanem egy kávéskanál segítségével egyből a tálkából varázsolom a lábosba a kis "kukacokat". Pár perc kell a nokedlinek is takarék lángon, s ez az idő pont elég arra, hogy a tejfölből és a lisztből pici vízzel habarást készítsünk, amit aztán egy kanálnyi forró levessel felengedünk, majd belecsorgatunk a levesünkbe. Összeforraljuk, és már nincs más tennivalónk, mint az összevagdalt friss petrezselyemmel megszórni.


Ma reggel még nem igazán tudtam, mi legyen az ebéd. de azt éreztem, leves mindeképpen kell. Esős, somorú az idő, kell egy kis belső melegítés :-) Volt a pulton pár fej gomba, s a hűtőben is találtam ezt-azt. Tökéletes kis leves lett belőle, a férjem kétszer merte tele  a tányérját!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése