Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2018. január 14., vasárnap

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:
12 db kész palacsinta
(én így készítem:
http://ugymintotthon.blogspot.hu/2016/10/alap-palacsinta.html)
40 dkg darálthús
1 nagyobb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi paradicsom
1 csík tv paprika
(vagy 1 kanál télre eltett lecsó, de ha kimarad, az sem nagy gond)
2 tk. őrölt paprika
só és őrölt bors ízlés szerint
olaj
1 db kenhető krémsajt (Lidl-es narancssárga tömlős a kedvencem)
1 dl tejföl
kevés liszt vagy étkezési keményítő
Elkészítés:
A palacsinákat kicsit vastagabbra süssük, mint mikor lekvárral kenjük meg. Ha készen vannak, tegyük félre, jöhet a ragu. Ehhez a hagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk. Olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróra vagdalt paprikát és paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymagerezdet. Kicsit összefőzzük, hogy egy sűrű lecsós alapunk legyen. Rátesszük a darálthúst, átpirítjuk, majd megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk és egy alapos keverés után felöntjük vízzel vagy alaplével, és fedő alatt hagyjuk puhulni.  Ebben az esetben nem baj, ha több szafttal kalkulálunk, mert a mártáshoz elengedhetetlen lesz. De ha egy jó kis hagymás.paprikás alapot készítünk, nem lesz gond. Amikor a darálthús már puha, akkor egy kis cselhez folyamodunk. Kanállal jól lecsepegtetve tálra szedjük a húst, és a visszamaradt szaftot egy tejfölös-lisztes/keményítős habarással picit besűrítjük. Aki szép sima mártást szeretne, annak javaslom, hogy botmixerezze át kicsit. Félretesszük. A húshoz is teszünk egy kevés tejfölt, és én ilyenkor nyomok bele egy adag krémsajtot. Kenhető massza legyen. A palacsintákat kicsit átmelegítjük mikróban, majd egyenként megtöltjük a raguval, és feltekerjük vagy batyura hajtogatjuk. A tányérra merünk egy adagot a szószból,és fejenként 2-3 megtöltött palacsintát (étvágytól függően) ráteszünk. Egy kanálka tejföl sem a látványnak, sem az íznek nem fog megártani!



Ki mondta, hogy a palacsinta csak édes töltelékkel ehető? Na ugye! Régen is mert és elég népszerű ez a húsos változat is, amit szerintem minden háziasszony kicsit a saját családi szájíz szerint készít, fűszerez. Mert ugye semmi nincs kőbe vésve! A lényeg, hogy a család szeresse, amit kínálunk nekik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése