Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2018. április 1., vasárnap

Túrótorta babapiskótával

Hozzávalók:
(26 cm-eskapcsos tortaformához)
20 dkg babapiskóta
50 dkg túró
10 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
3 dl habtejszín
1 nagy pohár natúr joghurt (375g)
1 db citrom reszelt héja és felének a leve
Elkésztíés:
A túró krémesítésével kezdtem,mert az mindig hagy kivetnivalót maga után gyárilag. Én egyszerűen belemorzsoltam a turmixba,és a joghurtból öntöttem hozzá annyit, hogy krémesre tudjam dolgozni. Ezután egy tálba szedtem, ment hozzá a maradék joghurt, a citromlé, a citrom reszelt héja, és a cukrok. Alaposan összedolgoztam.Utána habbá vertem a tejszínt, és óvatosan azt is a masszához dolgoztam. A tortaforma alját kiraktam a babapiskótával. Mivel most nem kerek, hanem hosszúkás verzió volt itthon, eltördeltem a darabokat, hogy jobban be tudjam velük fedni a teret. Ezután rákanalaztam a túrókrém felét. Jött egy újabb sor babapiskóta, majd a maradék krém. Néhányszor a pulthoz ütögettem a formát, hogy kicsit kimenjen belőle a bent rekedt levegő, vagyis tömörítettem. Aztán fóliával letakartam, és egy éjszakára hűtőbe tettem.
Aztán ma délelőtt késsel végighúztam a forma oldala mentén, és levettem a karimát. A krémet megigazgattam, és jöhetett a díszítés. Mivel ma húsvét vasárnap van, így egy kis kókuszt szineztem zöldre fű gyanánt. Illetve csak szineztem volna, ha a zöld ételfestékes dobozt nem üresen tettük volna vissza a polcra.De találtam mandula aromát, ami ha nem is lett annyira élénk zöld, azért megteszi. Cukortojásokkal díszítettem, s ment még ebédig vissza a hűtőbe.


Nem tudom pontosan megnevezni, honnan van a recept, több helyen is láttam, legutóbb talán a Pinteresten. Azt írják, hogy a babapiskótát mártogassuk tejbe mielőtt a formába rakjuk. Szerintem felesleges, mert a krém van annyira nedves, hogyattól míg áll, bővel felpuhul a piskóta is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése