2018. május 8., kedd

Párizsi sertésszelet

Hozzávalók:
6 szelet karaj (csont nélkül, abból levest főztem :-) )
3 db tojás
15 dkg finomliszt
só, frissen őrölt bors, kevés fokhagymapor (a bors és a fokhagyma elhagyható annak aki nem szereti)
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, széleinél bevagdalom, hogy sütés közben ne ugorjanak össze. Egy serpenyőben a tűzhelyre teszem melegedni az olajat. A tojásba beleszórom a sót, a frissen őrölt borsot, és egy csipet fokhagymagranulátumot. Alaposan felverem villával. Egy másik tálba a lisztet kanalazom. Ha elég meleg az olaj, akkor a hússzeleteket először lisztbe, majd a felvert tojásba mártom, és óvatosan a serpenyőbe teszem. Közepesnél kicsit alacsonyabb lángon sütöm lefedve, hogy a szeletek ne maradjanak nyersek vagy rágósak. Miután megfordítom, már nem kell a fedő, pár perc alatt megsül ez az oldala is a karajnak. Papírtörlővel bélelt tányérra szedem a párizsi szeleteket, hogy a felesleges olajat legyen ami felszívja. Bármilyen körettel tálalható, nálunk most brokkolis rizs járt hozzá.



Szeretjük a rántott húst, de most inkább egy kis újításra vágytam. A párizsi szelet tökéletesen megfelelt az igényeinken, egy kis paradicsomleves után nagyszerű második fogás lett belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése