Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2018. június 27., szerda

Bulgursaláta

Hozzávalók:
20 dkg bulgur
4 dl víz
ételízesítő (ízlés szerint)
frissen őrölt bors

2 ek. olivaolaj
3 db nagyobb de nem vaskos fürtös uborka (vagy egy kisebb kígyóuborka)
1 fej lilahagyma
3 db paradicsom (nekem volt benne sárga is)
2 ek. összevágott friss petrezselyemzöld
1/2 citrom frissen facsart leve
Elkészítés:
A vizbe egy kávéskanál ételízesítőt szórok, majd odateszem főni. amikor forr, beleöntöm a bulgurt, és pici lángon lefedve megpárolom. Vigyázunk, mert hamarabb elkészül mint a rizs. Ha van még egy picike nedvesség rajta, már el lehet zárni, és pár percre egy konyharuhával bebugyolálni. Utána viszont le a fedőt, mert az a cél, hogy a bulgur kihüljön. Míg hül, addig a hagymát megtisztítom és apró kockákra vágom. A paradicsomot és uborkát megmosom, és mindkettőt úgy vágom fel, hogy a magházakat kiszedem. Ezek ugyanis sok nedvességet adnának hozzá a salátánkhoz, amie nincs szükségünk. Picit megsózom, majd a kihült burgurral alaposan elkeverem. Meglocsolom az olajal és a citromlével, ezekkel is átorgatom. Utolsó mozzanatként mehet rá a vágott petrezselyemlevél. Nincs más hátra, mint kicsit hagyni, hogy az ízek egymásra találjanak.


Régóta szemezgetek már a bulgurral mint alapanyaggal, s most végre eljött az idő a kipróbálásra is. Bátran ajánlom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése