2018. június 27., szerda

Bulgursaláta

Hozzávalók:
20 dkg bulgur
4 dl víz
ételízesítő (ízlés szerint)
frissen őrölt bors

2 ek. olivaolaj
3 db nagyobb de nem vaskos fürtös uborka (vagy egy kisebb kígyóuborka)
1 fej lilahagyma
3 db paradicsom (nekem volt benne sárga is)
2 ek. összevágott friss petrezselyemzöld
1/2 citrom frissen facsart leve
Elkészítés:
A vizbe egy kávéskanál ételízesítőt szórok, majd odateszem főni. amikor forr, beleöntöm a bulgurt, és pici lángon lefedve megpárolom. Vigyázunk, mert hamarabb elkészül mint a rizs. Ha van még egy picike nedvesség rajta, már el lehet zárni, és pár percre egy konyharuhával bebugyolálni. Utána viszont le a fedőt, mert az a cél, hogy a bulgur kihüljön. Míg hül, addig a hagymát megtisztítom és apró kockákra vágom. A paradicsomot és uborkát megmosom, és mindkettőt úgy vágom fel, hogy a magházakat kiszedem. Ezek ugyanis sok nedvességet adnának hozzá a salátánkhoz, amie nincs szükségünk. Picit megsózom, majd a kihült burgurral alaposan elkeverem. Meglocsolom az olajal és a citromlével, ezekkel is átorgatom. Utolsó mozzanatként mehet rá a vágott petrezselyemlevél. Nincs más hátra, mint kicsit hagyni, hogy az ízek egymásra találjanak.


Régóta szemezgetek már a bulgurral mint alapanyaggal, s most végre eljött az idő a kipróbálásra is. Bátran ajánlom!

1 megjegyzés:

  1. Régen használom a bulgurt, jobban szeretem, mint a rizst, ilyen összetételben még nem készítettem, de nagyon csábító és minden van hozzá, hát ki fogom próbálni! Köszi Timi!

    VálaszTörlés