Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2018. június 15., péntek

Karfiol sajtszószban

Hozzávalók:
1 fej karfiol (kb 80 dkg tisztán)
1 kisebb csirkemellfilé
2-3 ek. olivaolaj
5 ek. finomliszt
5 dl tej
5 dkg vaj
csipet őrölt bors (ha lehet akkor fehér)
5 dkg reszelt sajt
ételízesítő és kevés só
kanálnyi zsemlemorzsa
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve megmosom, és lobogó sós vízben előfőzöm. Nem kell teljesen puhának lennie, nem jó ha pépes lesz sütés után. Ha készen va leszűröm és félre teszem. A csirkemellet felkockázom, megszórom őrölt borssal és ételízesítővel, majd olivaolajat locsolok rá és összeforgatom. Pár percig állni hagyom, majd serpenyőbe teszem és átsütöm. Míg sül, addig a tejet is felforralom. Miután a húst félre teszem, megolvasztom a vajat, beleszórom és laposan elkeverem a lisztet. Nem szabad, hogy csomós legyen. Pár percig pirítom, mint a rántásnál, majd óvatosan felöntöm a forró tejjel. Habverővel kevergetem, közben sózom és borsozom. Ha sűrűsödni kezd, figyelem, mert nem akarom, hogy csiríz keménységű legyen. Leveszem a tűzről és elkeverem benne a reszelt sajtot. Egy jénait leheletnyi olivával kikenek, és beleteszem a karfiolrózsákat, majd közé szórom a pirított mellkockákat. Elrendezem egy fakanál segítségével, aztán nyakon öntöm a mártással úgy, hogy mindenhová jusson belőle. Megszórom a tetejét kevés zsemlemorzsával, és betolom a sütőbe. Addig hagyom bent, míg a teteje kicsit megpirul.


Beköszöntött a karfiolszezon is, már egyre elfogadhatóbb áron találjuk a piacokon ezt a kellemes ízű zöldséget. Sok minden készíthető belőle, érdemes kicsit megmozgatni a fantáziánkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése