2018. június 13., szerda

Villám meggyes

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
5 dkg darált dió
15 dkg cukor
1 cs. sütőpor
1 db tojás
2,5 dl tej
csipet só
1 kk, őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
+ meggy és porcukor
Elkészítés:
A tojást tálba ütjük, hozzászórjuk a cukrot, és egy fakanállal fehéredésig keverjük. Utána mehet hozzá a darált dió, a só, a fűszer és a tej. Habverővel összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is. Kiséretű sütőpapíros tepsibe kanalazzuk a masszát, majd kicsit a pulthoz ütögetjük, hogy a felesleges levegő kimenjen belőle. A magozott meggyet elosztjuk a tetején (kine- kinek ízlése diktája, hogy mennyit) és előmelegített sütőben közepes lángnál megsütjük. Érdemes egy fa pálcikával elvégezni a tűpróbát, akkor látjuk biztosan, átsült-e a tészta. Ha készen van, a tepsiből emeljük át a sütőpapír széleit megfogva egy deszkára, és hsgyjuk hűlni. Miután levesszük a píprt róla, lehet szeletelni, és porcukorral meghintve kínálni.



A nevét nem csak azért találtam ki ilyennek, mert gyorsan összeállítható, hanem azért is, mert pont ilyen sebességgel fog elfogyni is :-) Ha nagyobb a csapat, érdemes egyből dupla adagot készíteni belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése