2018. július 30., hétfő

Abárolt szalonna

Hozzávalók:
1 darab nyers tokaszalonna
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma

fűszerpaprika
Elkészítés:
A szalonnát egy lábosba tesszük. Mellé dobjuk a félbe vágott hagymát, a fokhagymagerezdeket, rászórjuk a sót. Jó két ujjnyi vizet öntünk alá, és lefedve kicsi lángon megfőzzük. amikor a villa már szépen belemegy, akkor tálra emejük, és mé melegen megszórjuk egy kis szűrő segítségével a fűszerpaprikával. Aéaposan, hogy mindenhol betakarja. Jól kihűtve, friss zöldségekkel, újhagymával, kenyérrel az igazi.


Biztosan van aki máshogyan csinálja, nekem ez az évek óta bevált egyszerű de jó módszerem. Ha a hentesnél sikerül szép darab tokaszalonnát kifogni, akkor szoktam készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése