Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2018. július 5., csütörtök

Banános palacsinta

Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
2 db tojás
3 dl tej
2 dl sima víz
2 db érett banán
csipet só
1 kk. cukor
0,5 dl olaj
csipet őrölt fahéj
+ pár kanál gyümölcslekvár
Elkészítés:
Én egyszerűen megoldottam a dolgot, minden hozzávalót belemértem a konyhai aprítóba, és pár pillanat alatt szép sima tésztát varázsoltam. Mivel ez a massza azonnal süthető, így a palacsintasütőt kikentem olajjal-csak az elsőnél szoktam- aztán odatettem melegedni, majd szép sorban kisütöttem benne a palacsintákat. Egészen vékonyan megkentem őket eperlekvárral, és négybe hajtva kevés csokisziruppal megdíszítve már tettem is az asztalra.


A mai palacsintasütés apropója, hogy egy finom kapros zöldbableves után akartam valami nyalánkságot is adni a fiúknak. Először simna palacsintára gondoltam, de aztán megláttam a konyhapulton a két árva érett banánt, és akkor jött az ötlet, biztosan nem ront majd az ízeken, ha beledolgozom a tésztába. Bár így nem igazán tudtam hajszálvékony palacsintákat sütni, de az íze finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése